Even voorstellen

G.A.M. (Gerard) Otten MMC CMC

G.A.M. (Gerard) Otten MMC CMC

Gerard heeft oorspronkelijk studies gevolgd in de “harde IT” (compilers, operating systems, databasemanagement systemen) en in bedrijfseconomie. Dit is in de loop van zijn praktijk doorgegroeid naar ervaring met het richten van IV-architectuur en de IV-toepassingen en de effecten ervan op de bedrijfsvoering.

Hij optimaliseert samenwerking, bedrijfsprocessen en de governance in en tussen organisaties, die afhankelijk zijn van goede IT en IV om goed te kunnen werken en samenwerken. Hij werkte onder meer vanuit de BIG-4 en IBM bij klanten zoals multinationals in zeer grote maar ook vele kleine projecten. Since 2002 Gerard als onafhankelijk adviseur en besteed steeds meer tijd bij overheden, MinBZK, MinEZ, MinJenV, MinIenM, MinDEF, MinFIN, om grote IV projecten te (bege)leiden en bedrijfsvoering te optimaliseren. Gerard heeft een MMC van de VU Amsterdam.

Dr. P (Pieter) van der Ploeg

Dr. P (Pieter) van der Ploeg

is onafhankelijk adviseur met bijzondere belangstelling voor IT-sourcing, (IT)organisatie en (cloud)service-architectuur. Daarvoor was hij werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen in verschillende functies waaronder Hoofd Informatie Management, Hoofd CIO-Office, Operations Manager en Contract & Leverancier Manager.  

Pieter was nauw betrokken bij de vorming van de tweede telecomoperator in Nederland, was werkzaam als Management Consultant bij BSO en als Datacenter Manager en Product Manager bij Philips NV. Hij publiceerde artikelen over business continuïteit, service management en IT-sourcing. Pieter heeft Chemische Fysica gestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen is daar gepromoveerd op een proefschrift over de moleculaire dynamica van biologische (model)membranen.

Dr. Ing. P (Pier) Slump MBA

Dr. Ing. P (Pier) Slump MBA

is gepensioneerd als organisatieadviseur bij de Belastingdienst. Oorspronkelijk opgeleid als landmeter bij het Kadaster, startte hij in 1969 als technisch data-communicatie specialist en werd spoedig technisch adviseur voor het IT-beleid op het Ministerie van Financiën.  Hij schreef diverse algemene ICT-beleidsplannen en kreeg in 1978 een functie in het managementteam van de Directie Automatisering Rijksbelastingdienst.

Hij werd hoofd Organisatie en vervolgens hoofd Verwerving en Financieel Beheer, en later daarnaast, consultant voor integriteit. Pier studeerde, na de ingenieursopleiding geodesie, zuivere wiskunde en filosofie. Hij heeft een MBA van de Erasmus Universiteit van Rotterdam en de University van Michigan, en is gepromoveerd in Economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees ons blog

Op het BLOG presenteren wij de inhoud van ons artikel en de nadere uitwerkingen. Ook zullen wij aanvullingen en bijdragen van lezers toevoegen.

Word lid van onze nieuwsbrief

Meld u aan en blijf als eerste op de hoogte van onze activiteiten